Åldersfixeringen i samhället

Trafikskylt
Förbud mot 50+ 60+

Dags att tänka om
Har mött så många arbetssökande – jag är en av dem – som berättar om hur de blir bemötta under intervjuer och svaren de får efteråt.
”Hur gammal är du?” ”Ska inte du gå i pension istället?” är två grymma frågeställningar som de flesta fått höra. ÄR DET INTE DAGS ATT TÄNKA OM?!

Åldersfixeringen i samhället
Det är tragiskt att denna fixering vid ålder ska vara så avgörande. Helst vill arbetsgivare ha 20-25- åringar med 30 års erfarenhet och gärna låg fast lön + bonus.
Samhället förlorar kopiöst på det här.

Blanda och ge
Dags att respekten för människor generationsmässigt sett återtas.
Dags att blanda och ge på arbetsplatserna.
Blanda yngre och äldre, alla åldrar, och kön… det skapar den bästa miljön att verka i.
GÖR OM – GÖR RÄTT!

Total Page Visits: 2528 - Today Page Visits: 1

En reaktion på ”Åldersfixeringen i samhället

  1. Jag är säker på att vi är många som mött arbetsgivares åldersdiskriminering. Det som berör mig särskilt illa är det totala ointresset för en person som nått 50. Diskussionen om mogna människors oförmåga är extremt tydlig och extremt kränkande. Jag vet inte om arbetsgivare förstår vad de gör när man så flagrant bryter mot alla medmänskliga umgängesformer? Jag kan väl aldrig tänka mig att det finns någon därute som törs ta upp den här tråden och förklara hur det kan komma sig att man utan att blinka kränker och trakasserar sina medmänniskor. Men jag ser fram mot att se någon ta upp tråden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.