Diagnosen blev bröstcancer

Jahaja, då var det ”fula” ordet skrivet… bröstcancer. Tänk att den lilla rackaren kunde ställa hela tillvaron på sin spets. Inte nog med det, den ömmade kolossalt också, till råga på allt. Men nu är den borta, gudskelov, nu är den borta.

Operationsområdet
Just nu kliar det mest runt operationsområdet. Men frånsett det så är det fantastiskt hur bra kroppen själv tar hand om sina sår och ärr. Det kliar, sticker och drar, men det är ett bra tecken på att läkningen är i full gång.

Strålning
Om 4-6 veckor ska jag strålas på bröstet varje dag under tre veckor; måndag till fredag. Egentligen är livet en enda lång skola; hela tiden lär jag mig något nytt. Intressant, fascinerande, skrämmande, jobbigt, fängslande är ord som bara virvlar runt tillsammans med diverse olika känslor. Mest av allt känns det faktiskt overkligt.

Information
Jag har varit öppen med min cancer, utom till skolbarnen. Berättade att jag inte kunde komma på deras avslutning för att jag skulle opereras. Talade inte om vad det var för operation utan att ibland händer saker som gör att man behöver opereras, men att jag skulle komma och hälsa på dem i höst. Det räckte, avdramatiseringen kändes mycket bra och allt föll på plats, för både dem och mig. Det var en fin stund som jag är tacksam över att ha fått uppleva.

Omtanke
Många har hört av sig och omtanke är väldigt viktigt när man får ett sjukdomsbesked. Givetvis finns även de som ”försvinner”, men det beror oftast på rädsla och okunskap, men även att minnen kan väckas hos dem som gör ont. Jag lägger ingen energi på det, utan fokuserar på min läkning.

I höst
I höst räknar jag med att vara igång i skolorna igen 🙂 På så sätt är jag tacksam över att operationen blev av nu i måndags och att jag kan ta hand om mig själv under sommarledigheten. Har du något du vill dela med dig av? Du är så välkommen att göra det på sidan om du vill.

Trevlig sommar
I övrigt önskar jag alla mina läsare en fantastisk sommar! Ta hand om er! Tänk på att varje ny dag är den första på resten av ditt liv. Gör något av den, och du, planera inte FÖR långt fram. Upplev i möjligaste mån NU eller inom en snar framtid 🙂

Total Page Visits: 1760 - Today Page Visits: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.