Forever Young

Gryning
Foto: Inga-Britt IB Gustafsson

Forever Young
De flesta av oss tar en ny dag för given. De flesta av oss agerar som om Livet är för evigt… Forever Young… men så enkelt är det inte. Bli vän med Döden.

När jag formulerar detta reagerar en del på att man inte kan tänka på Döden hela tiden, för då blir man deprimerad. Det var inte det Astrid Lindgren avsåg när hon sa ”Döden är en del av Livet”. Precis de orden sa min mamma på sin dödsbädd 2004. Hon sa det lugnt och log. Det var det finaste jag upplevde i just den sekunden. Mamma som var så rädd för att dö, men när hon kände att det var dags blev hon lugn, trygg och… otroligt vacker. Såg så ung och fridfull ut… DÄR kan vi snacka om Forever Young!

En ny dag randas
Om vi alla – du och jag – tänker på hur skört Livet egentligen är och agerar – lever – efter det… waow!… vad Livet skulle bli vackert!  Tänk dig scenariot att vakna varje dag och tacka för att vi får en ny dag att verka för i frihetens, kärlekens och glädjens namn.  Att gå ut i den nya dagen med avsikten att dela med oss av lyssnandets ädla konst, dela med oss av en hjälpande hand, ett leende, erbjuda en promenad, ta en fika, ringa det där samtalet, tala om och visa att du tycker om, att du älskar.

Positiva tankar
Vårda det du redan har, det där som du tar för givet. Det varar inte för evigt. Bli Forever Young i sinnet, trots kroppens åldrande, då gläds själen. Tänk positiva tankar… och ha kännedom om att du kan överbrygga varje negativ tanke med en positiv. Det positiva är tio gånger starkare än det negativa! Visst är den vetskapen ljuvlig?

Så… nu har jag druckit upp kaffet, solljusets lugna sken skänker frid och känns avstressande… jag lever, du lever, vi lever, andas och verkar för kärlek, frid och humanism. Det behövs i vår oroliga värld.

Ta tillvara på din kommande nya dag, vårda den och dina tankar.

… alla har vi en vinge.. tillsammans kan vi lyfta…

Total Page Visits: 2157 - Today Page Visits: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.