Inte bara corona existerar

Det är väldigt mycket fokus på corona överallt. Det är lätt att tappa bort att andra sjukdomar kan slå till när vi minst av allt anar det.

Trötthet
Det började med att min kärlek låg på soffan hos mig i fredags medan jag målade på en beställning jag fått. Han var trött och ville vila en stund.

Yatzy
Vi spelade ett parti yatzy när han hade sovit middag en stund. Kaffepannan på och mysigt småprat. Men helt tvärt ville han lägga sig igen på soffan. Då började det pingla lite i bakhuvudet på mig.

Toalettbesök
Efter en kort stund vaknade han till liv och skulle ut på toan. Då brakade allt samman! Han hade ingen balans, föll, var yr och en aning förvirrad. Han var alldeles svettig och kunde inte ta sig upp hur mycket han än försökte.
Jag sa att jag skulle ringa ambulans, han sa nej och försökte komma upp.
112 ringdes upp och en ljuvligt lugn röst talade till mig och ställde frågor.

Ambulans
Ambulanskillarna klev in efter en kort stund och hjälptes åt att få upp min kärlek från golvet. Jag plockade fram ombyte och packade snabbt ner det nödvändigaste i hans väska, som den ene ambulanskillen tog med sig.
Det visade sig även att tempen var +39,2 grader, så det var dags att åka till sjukhuset.

Diagnos
Diagnosen visade sig vara blodförgiftning! Läkaren sa efteråt att det hängt på 2 timmar, annars hade liemannen tagit över. Vilken chock!
Min älskade tackade mig för att jag hade räddat livet på honom, när jag ringde 112 trots hans protester.

Eftertanke
Det är det jag menar med att andra sjukdomar än corona faktiskt bara kan slå till…. obarmhärtigt. Tänk efter rejält när något händer och ring hellre en gång för mycket än inte alls. Det skulle inte kännas bra att få veta om vad som skulle ha kunnat gjorts i annat fall. Ryser när jag tänker på det!

Summa sumarum
Ring hellre 112 en gång för mycket än inte alls. Det kan aldrig bli fel när du agerar på det sättet. Jag tackar högre makter för att han var hos mig när det hände och inte var ensam hemma.

… och du… var rädd om dig därute… det finns bara en av dig.

Total Page Visits: 476 - Today Page Visits: 1

1 tanke kring ”Inte bara corona existerar

  1. Man vet aldrig när Liemannen tänkt sig att göra ett besök. Det då är tryggt, att även om en envis man bortom vett och sans säger nej, att kvinnan i mitt liv gör det hon anser vara bäst och rätt. I efterhand är tacksamheten och kärleken gränslös. Utan henne hade jag inte kunnat skriva mitt oändliga tack för livet du gav mig. TACK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.