Känslor i alla dess former

Olika miner
Känslor

Känslor
Känslor visas med olika ansiktsuttryck och kroppshållning, det vet både du och jag.
Det jag funderar mer över är hur det kommer sig att så många mår dåligt när vi ändå har det så bra? Det tyder på något annat, eller hur!

Tid att lyssna
Alla vill bli lyssnade på men upplever oftast att ingen har tid till det. Tid, lust, ork… vad det än beror på så är det ett varningstecken.  Bekräftelse och gemenskap är otroligt viktigt för att känna tillhörighet och må bra.

Negativa känslor
Sorg, stress, irritation, frustration, gråt, depression… sådant hamnar under ”negativa” känslor. Jag skriver negativa för det är – tyvärr – så de uppfattas utifrån dvs. från andra människor.
Hur kommer det sig? Jag tror det väcker känslor som är gömda, förträngs eller en rädsla för att inte veta hur man ska bete sig själv mot den som mår dåligt.

Positiva känslor
Skratt, glädje, eufori, fnitter, lycka… sådant hamnar under positiva känslor. De är lättare att komma i kontakt med, både för egen del och från andra.

Samhället idag
Psykisk ohälsa växer lavinartat. Alarmerande rapporter om detta går att läsa och att läkare skriver ut mer psykofarmaka. Vad som behövs är att någon lyssnar och att den som mår psykiskt dåligt får hjälp att vara ute i friska luften.
Receptbelägg promenader! Gärna med sällskap!
Våra kroppar är skapta för rörelse. Inaktivitet och grubbel på det skapar dåligt med sömn och ännu mer ohälsa.

Vad anser du, kära läsare?

Total Page Visits: 1741 - Today Page Visits: 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.