Många kan mycket – men får liten chans att visa det

Många människor jag träffat kan mycket om olika saker. Ändå misstros de och ifrågasätts ideligen. Varför då? Jag tror – och har så sagt under flertalet år – att i framtiden kommer de flesta att vara frilansare. Anställningar kommer knappt att finnas. Då gäller det att kunna olika saker.

Jag själv har ofta fått höra att jag har så mycket olika saker i mitt CV. Något jag är stolt över! Coach, utbildare, testledare, it-konsult, innesäljare, webbredaktör, skribent, författare, konstnär, informatör, kommunikatör, livskrishandledare, bildtolkare, styrelsemedlem, kundservicemedarbetare, posttjänsteman, utredare, intervjuare.

De som ifrågasätter anser jag är enkelspåriga. Framtiden närmar sig med stormsteg och jag ser verkligen fram emot den!

Vi kan – vi vill – vi vet att det går bra!

Total Page Visits: 3162 - Today Page Visits: 2

3 tankar kring ”Många kan mycket – men får liten chans att visa det

  1. För mig är det naturligt att syssla med allt möjligt som intresserar mig. Learning by doing. Många anser att man ska specialisera sig. Men gör man det ligger man illa till när det området blir olönsamt…

    1. Håller med dig, P-I. Tänk om alla hade möjlighet att syssla med det som intresserar dem. Vilken energi vi skulle få på arbetsplatserna! Bra med spridning av kunskaperna så det inte blir sårbart vid olönsamhet, det håller jag också på.

  2. Dagens ”trendsamhälle” kräver en likriktning som är starkt begränsande. Att ingå i grupper är viktigt, att intressera sig för och göra som andra är viktigt. Därför blir mycket kreativt tänkande hotfullt. Man talar ofta om att tänka och agera utanför boxen. Men jösses det är en mycket liten box och den som vågar sig utanför hamnar snart i de utestängdas box.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.