Mobbning och trakasserier

Trakasserier och mobbning
Tyvärr har trakasserier och mobbning blivit vanligare i vårt samhälle och det har även ökat bland vuxna på arbetsplatserna. Många barn lider i skolan dagligen och i dataspelsvärlden har det tyvärr urartat en hel del.
Orsaken till ökningen kan bero på all stress och hets som råder överallt. ”Prestera och leverera”-mentaliteten bygger inga harmoniska människor. Vi möts inte heller på ett naturligt sätt, vi kan inte ”öva” oss på att diskutera, ventilera och argumentera eller visa respekt för våra medmänniskor.

När tiderna är sämre – då går drevet. Många vågar inte heller stå för sitt rättspatos av rädsla för att bli den utsatte nästa gång.

Sjunk ALDRIG så lågt att du mobbar någon eller dras med i någon annans mobbning. Tänk dig in i den utsattes situation i stället. Skulle du vilja vara i den personens ställe? Nej, jag trodde väl inte det heller.  

Tänk efter och våga markera med ord och handling att du inte ställer upp på dumheterna.

Jag gillar att möta min själv i spegeln varje morgon och det tänker jag fortsätta med. Gör det du också! Var stolt över att du väljer medmänsklighet, empati och universell kärlek. 

Tack för att du läste. Kommentera gärna och har du något att berätta och dela med dig av till andra är du välkommen att skriva om det.

… och du… var rädd om dig!

Total Page Visits: 3818 - Today Page Visits: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.