Nu var det FÖR länge sedan…

… som jag skrev på Livsgnista. Jag har engagerat mig mycket i jobbet, med de elever som går hos mig, i min egenskap av speciallärare. Men nu är det slut, efter 10 månader. Det är en sorg i hjärta och själ som jag har bearbetat.

Herregud, vad jag kommer att sakna dem… deras leenden, deras kramar, deras livsberättelser, deras tårar, deras sorg, deras iver… listan kan göras lång, mycket lång.

De vet inget ännu, de önskar att jag ska vara kvar och följa dem upp i 4:an, men det kommer in lärare som är behöriga, jag har inte den 2-åriga tilläggsutbildningen ovanpå lärarutbildningen, men har under våren pluggat in 100 p Specialpedagogik samtidigt som jag arbetat.

Jag får se mig om efter nya möjligheter. Ska åka och hälsa på dem, som jag gör i andra skolor där jag varit. Elever vill det, lärare blir glada och jag känner lycka över det.

Att skiljas är att dö en smula… jo, jag vet, jag är certifierad i sorgbearbetning och coachning… men du vet hur det är… en kirurg opererar inte sig själv… det är en bra liknelse.

Skolavslutningen kommer att skära i hjärtat samtidigt som den är vacker. Jag kommer att gråta, det vet jag… och det kommer även eleverna att göra. Både de jag har nu, med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, och den klass som jag hade som vikarie under ht-19. De är i samma korridor och jag får alltid kramar och småprat och alla vill att jag ska sitta vid just deras lunchbord.

Den klassen har tackat mig för att jag visat dem vad kärlek är, för att de fått prata känslor och de har sagt att de älskar mig för att jag för alltid har förändrat deras dagar i skolan.

Behöver jag säga att jag grät när de läste upp det i klassen………. <3

Total Page Visits: 1006 - Today Page Visits: 1

1 tanke kring ”Nu var det FÖR länge sedan…

  1. Uppbrott och att skiljas är ibland bedövande. Men tro mig det öppnar alltid nya dörrar. När uppbrottet bär med sig en visshet om att arbetet du utfört gett positiva resultat, ja då är dörren till nya möjligheter öppen. När det ledsamma förbleknat något kan du se tillbaka på det positiva. Jag vet att ljusa tider kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.