Oroligheter över hela vår värld – listan kan göras lång

Det är verkligen otäckt med allt som sker över hela vår ömtåliga värld!
Jag trodde att förra årets var det värsta året på länge gällande elände överallt, men se där fick jag tji! Det verkar snarare accelerera.
Krig, terror, känslokyla, stress, hets, trakasserier, ljug, jag-jag-jag-mentalitet, ledare i företag och regering som fallerar i trovärdighet, fusk, inkompetens och korruption… listan kan göras lång.

Vad kan vi göra?
Vi = du och jag och alla andra. Vi måste stänga av för att orka. Hur krasst det än låter. Skriv av dig, måla av dig, skrik av dig… och släpp det sedan.

Ladda om batterierna med positiva tankar och engagemang. Gör något som du blir glad av och njut av det! Inga jante-lagar här inte. Du har rätt att må bra utan att få dåligt samvete över det. Ta ett djupt andetag – ta ett till – och släpp alla tankar. Jo, jag vet att det är tufft, men träna på det. Jag tränade mig till att vara i ”den tomma lådan”. Det är helt underbart! Ni som kan yoga förstår nog vad jag menar. Kommer en tanke, låt den passera och stäng till igen.
Vi får alla hoppas på att vi går en ljusare, gladare och varsammare framtid till mötes. För det är bara vi som kan fixa så det blir så.
Var rädd om dig, fina medmänniska. Du är en bit i Livets puzzel… det märks när biten fattas.

Total Page Visits: 3198 - Today Page Visits: 1

2 tankar kring ”Oroligheter över hela vår värld – listan kan göras lång

  1. Stänga av för att orka kan kanske vara en möjlighet för några. Men vilka skall ta striden för de högre målen? Någon sa, när medborgaren har sin vinbox och tacos är allt lugnt. Men är det verkligen så? Det som sker i vårt samhälle är fruktansvärt och är inte den enda möjligheten till positiv förändring engagemang? Jag kanske missförstår dig men jag är helt övertygad, det som behövs för vår egen och för våra barns skull att vi går med i ”striden”. Det som nu sker är helt oacceptabelt.

    1. Givetvis måste vi protestera och engagera oss. Min tanke var – är – mer att för att orka måste vi vila känslolivet emellanåt. Tack för bra inlägg i frågan, uppskattas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.