Skolstart höstterminen 2020

Idag är det skolstart igen. Höstterminen 2020 börjar.

Många förväntansfulla barn ska börja sin första skoldag. Andra barn och ungdomar fasar för skolstarten, de som brukar bli trakasserade på olika sätt och som inte känner sig trygga i skolan. Det är dem vi alla vuxna måste se och lyssna på.
En del av dessa utsatta elever brukar kunna dölja sin utsatthet väldigt bra. Tyvärr har de blivit skickliga på det.

Sedan har vi även barn och ungdomar som saknat skolan av andra orsaker; att de känner sig trygga där. Det är många som har det svårt hemma och som har sin fristad i skolan.

Det finns elever som vill ha hjälp, men väldigt ofta döljer de sin utsatthet. En del gömmer sig bakom vänlighet, andra är bråkiga och störiga. Det finns de som är tillbakadragna och tysta, de som är väldigt duktiga i skolan och liksom inte märks.

Vi vuxna som arbetar i skolan har det stressigt och rörigt många gånger, MEN… vi MÅSTE vara observanta.

Jag har arbetat extra i skolan efter min pensionering och har avlastat lärare med att finnas till hands för elever som behöver det där extra. Ett tag som speciallärare, men det hände ofta att det var andra elever som sökte sig till mig för att berätta olika saker och som sökte hjälp.
Kuratorn och skolsköterskan på skolan där jag var, tyckte jag var en ovärderlig hjälp även för dem. Kön till kuratorn kunde minskas och ingen elev behövde hamna mellan stolarna i väntan.

Så vill jag mer än gärna vara verksam igen. Lyssna, prata, finnas så lärare kan arbeta ostört till större delen och klassen i övrigt får studiero.

Efter ett långt arbetsliv och med stor livserfarenhet räcker jag till och blandar mina erfarenheter och kunskaper inom både stödjande samtal, bildtolkning, elevcoachning och medmänsklighet.

Många därute vill bli lyssnade på… vår nästa generation behöver oss vuxna, behöver vår tid, behöver våra öron och ögon men framförallt ett leende, en kram och någon som markerar på ett bestämt men medmänskligt sätt.

Total Page Visits: 670 - Today Page Visits: 1

1 tanke kring ”Skolstart höstterminen 2020

  1. Du behövs. Ingenting går upp mot ett fysiskt samtal, och barn i skolåldern har många frågor och tankar som behöver besvaras av kloka vuxna. Alldles för få ansvariga inser behovet och sätter ekonomi och teknik först, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.