SM i Poetry Slam

Heeeeeej igen 🙂

Jag har kommit hem igen, efter att ha varit en av deltagarna på SM i Poetry Slam 24-27 maj 2017. Tyvärr kom jag inte med bland de 8 bästa, som stred om en finalplats, men det har varit en annorlunda och intressant upplevelse.

Upptäckte en del andra saker på plats, som gör att jag troligtvis inte kommer att försöka delta igen under nästa år.

Poesi, för mig, betyder att läsa en egenskriven text med inlevelse. Den ska även förmedlas med hjälp av kroppsspråket på Poetry Slam. Det som var nytt var att det mer rörde sig om att vara estradör och att berätta/ framföra historier/ berättelser ur sitt eget liv än att förmedla poetiska texter.

Dessa i sin tur förmedlades på ett speciellt sett gällande gester och stegrande av rösten tills de flesta skrek fram sina budskap. Det där är inte min stil, jag jobbar mer med konstpauser och att tala i lugnt tempo… allt för att orden ska sjunka in hos den som lyssnar. I poetry slam är det mer raketfart, att tala i ett rasande tempo och att rösten stegras successivt.

Nä, it`s not my cup of tea… men… det har varit ett par dagar med nya insikter, möten med nya härliga människor och en trevlig miljö. Musikens Hus i Göteborg är en gammal flickskola i ett par våningar. Eget fik och lättare lunchmenyer, liten estrad och en stor artistscen (där uppträdde jag). Det har varit intressant, som sagt var, och givande på andra sätt än rent poetiskt.

Total Page Visits: 3571 - Today Page Visits: 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.