Sommaren som Gud glömde – men Kuten på Fårö minns James Dean

Snacka om rubrik! Inte så många dagar med genuin sommarvärme. Kyliga vindar som blåser … brrrrrr!

Gotland är ett paradis
Jag har varit på Gotland och har inte varit uppkopplad, därav sent med skrivandet. Ibland tror jag det är bra att inte vara uppkopplad jämnt. Bara det har gjort oss människor stressade och irriterade. Det märks när det INTE går att koppla upp sig till exempel.

Men… Gotland är ett sant paradis! Där hade vi tur med värme under ett par dagar. Det kändes inte så svårt att åka hem, för den dagen var det regnigt och blåste kyligt.

Kutens Bensin

Jamed Deans andra ambulans
Thomas Lindholm – Kuten själv – på Fårö

Var på Fårö och kikade in hos Créperie Tati – eller Kutens Bensin som det heter i folkmun. Ett fantastiskt ställe med enorma crépes som har namn som Elvis, Garbo, Marilyn, Brando, Hopper, Kerouac, Jimmy D. Bara det! Och med enormt härliga fyllningar…. mmmmmmm.

Det finns skrotbilar och delar som alla har en historia. Bland annat visade han oss den andra ambulansen som kom till olycksplatsen när James Dean körde ihjäl sig. Fantastiskt!
Det är den Kuten sitter på, på på bilden ovan.

Det kommer även olika band och lirar på detta rockabillyställe! Ända från USA!
Detta är kultstället där bland annat Bill Haleys Comets och Seasick Steve har uppträtt. Eloge till Kuten! Ni måste bara åka dit! Hela stället andas ljuva 50-tal och rock`n`roll!

Total Page Visits: 4244 - Today Page Visits: 2

4 tankar kring ”Sommaren som Gud glömde – men Kuten på Fårö minns James Dean

    1. Tänk om vi var fler som vågade! Det är sällan det blir fel, tror jag. Slippa sitta på ålderns höst och ångra eller undra hur det kunde ha varit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.