Större eller mindre skolor

Det pratas ideligen (främst politiskt sett) om skolornas storlek. Elevantal från dagens 900+ till framtidens 2000 + i EN skola (så kallad storskola). Vilket vansinne!

Det skapar anonymitet, vilket är förödande! Elever av idag söker uppmärksamhet på alla möjliga sätt: ”Se mig, hör mig!” Det är något som INTE främjas av större skolor med flera elever, stora klasser, trånga klassrum.

Det är dags att tänka om! Gå tillbaka till mindre skolenheter, färre elever i klassrummen, bättre ventilationssystem, möjligheten att samtala eller plugga i tysta rum.
Framförallt är det bra för den egna personligheten, d.v.s.  eleven syns, eleven hörs, de får snabbare bekräftelse när det finns utrymme för att kunna ägna sig åt det väsentliga… det vill säga studier i en lugn miljö.

Vad anser du som läser detta?

Total Page Visits: 1624 - Today Page Visits: 3

En reaktion på ”Större eller mindre skolor

  1. Feghet hos politiker och vissa ansvariga skolledare gör att frågan inte kommer tillräckligt högt upp. Det kan inte vara svårt att se och förstå att en integrerad skola utan resurser blir ett kaos. Alla parter blir lidande. De barn som behöver mer och kvalificerad hjälp blir utan. De barn som vill och kan plugga störs av alla bråk och störningar. Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan det blir uppenbart för föräldrar att skrika högt? Vi är på väg åt alldeles fel håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.