Trakasserier och mobbning på arbetsplatserna

Det är skrämmande att höra och läsa om att trakasserier och mobbning på arbetsplatser ökar. Det finns några fall som tas upp programmet ”Malou efter tio”.

Så fort du går mot strömmen, uttalar dig eller agerar annorlunda, då går drevet. Det startar även genom att en person på arbetsplatsen känner sig förbigången eller inte klarar av kritik.
Hur vore det om de som agerar på detta vis, sig en titt i spegeln och kollar om de verkligen kan möte sig själva?
Var är deras självkritik någonstans? Vad ger dem rätt att kränka en annan medmänniska? Dags att de tittar inåt och tar reda på varför de ens börjar trakassera en annan människa!

I skolan sker många fall per år av mobbning bland skolelever. Barn som mår illa av att gå till skolan, som blir trakasserade på väg till och från skolan, som lider under skoldagen och får ont i både mage och själ.
Till råga på allt flyttas ofta den utsatte i stället för den som agerar och driver mobbningen.
I en del fall begår den mobbade eleven självmord och det är en fet skandal!

Vart har sunt bondförstånd tagit vägen?
Vad anser DU som läser detta?

 

Total Page Visits: 2938 - Today Page Visits: 1

2 tankar kring ”Trakasserier och mobbning på arbetsplatserna

  1. Det känns som om mobbing blivit alltmer accepterat? När det är något man ogillar, åsikter, sättet att vara etc verkar det som om det är ok att säga vad som helst till vem som helst. Rädslan att våga stå upp för något är så uppenbar. Det finns ofta bara en linje att följa avviker man, ja då är man ett lovligt offer. Hur man får slut på mobbing? Våga stå upp för medmänskliga värden!

    1. Ja, tyvärr har du rätt, Björn. Mer civilkurage behövs Sen behöver ingen riskera sitt liv eller att bli skadad själv, i de fallen kan vi alla larma efter hjälp. Men i vardagen, närmast oss, i skola och på arbetsplatser, kan vi alla sätta ner foten och ställa upp för den/de som är utsatta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.