Var rädd om dig fina medmänniska

Livet hårdnar mer och mer i vårt samhälle
Det inträffar tillfällen då jag undrar vad vi egentligen gör i dagens samhälle beträffande kommunikation. Jag har varit vikarierande klasslärare på olika skolor, även på timbasis; åk 3-9.
Det som ruskar om är saknaden och törsten efter att bli sedd och lyssnad på. Att det finns någon som har tid att lyssna, utan att kommentera eller värdera på något sätt. Ungdomar som vill att jag kommer tillbaka och pratar känslor med dem.
Elever i åk 3 som tackar mig för att jag har talat om och visat känslor, som säger att jag har förändrat deras dagar på skolan. att jag visat dem kärlek.
Vad håller vi på med – egentligen? Vi går mot ett samhälle där samtalet öga mot öga – och LYSSNANDET – håller på att försvinna! Det är verkligen alarmerande! Ett samhälle där känslomässig isolering brer ut sig är förödande! Våldet ökar ute på gatorna!
Hot och trakasserier via nätet (dator o mobil) ökar. Det är lätt att få ut sin frustration i det dolda. Vi måste stoppa upp detta vansinne!
Vad tycker du som läser detta? Egna erfarenheter?

Total Page Visits: 2496 - Today Page Visits: 1

1 tanke kring ”Var rädd om dig fina medmänniska

  1. Jo, vi måste stoppa detta vansinne. Men jag tror att det kräver mod och engagemang från medborgarna. Att man börjar tänka till och gå lite på djupet av vad som händer. Jag har en upplevelse av att människor idag bestämmer sig för en linje och håller fast vid den. Det finns inga öppningar för djupare, meningsfulla samtal. PK-eliten har fått ett oerhört negativt och starkt fäste så alla som tänker och har åsikter blir ofta placerade i negativa fack. Vi gillar olika javisst, men bara så länge vi tycker lika. Jo vansinnet måste upphöra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.