Varför är vi inte ärliga mot varandra

Ärlighetens vara eller icke vara
Jag får mail från människor som berättar om att bekanta och vänner sårar mer när de inte är ärliga från början.

Ett exempel är från en kvinna som tyckte det skulle vara kul att träffa en gammal arbetskollega. De hade alltid haft så kul ihop tidigare. Nu var det många år sen sist men hon tog mod till sig och skrev och frågade.
Svaret kom, innan Jul förra året, om att det skulle vara jätteroligt. Där började cirkusen med ändrade tider, ursäkter och allt möjligt som gjorde att det skapades förväntan, ledsamhet och till sist sorg.
Sorg över att känna sig förminskad, sorg över att känna att hon inte var värd något. Hon skrev och framförde hur HON kände, ingen anklagan alltså. Då kom ett löfte om en ny tid efter semestern. Nu är det september och inget har hänt, och kommer troligtvis aldrig att hända heller.

Varför kan vi inte vara ärliga mot varandra?

En man skriver att han vid ett flertal tillfällen under jobbintervjuer fått löfte om fortsatt intervju. Dagen efter kommer ett mail om att det inte blir fler intervjuer. När han försöker få reda på vad det kan bero på så får han inga svar!

Varför kan vi inte vara ärliga mot varandra?

Sådana här händelser sätter spår. De skapar osäkerhet, sämre självkänsla och grubbel.

Vad anser du? Vad har du råkat ut för som känns sårande och ledsamt? Berätta gärna.

Total Page Visits: 1672 - Today Page Visits: 1

1 tanke kring ”Varför är vi inte ärliga mot varandra

  1. Sanning och medmänsklighet är en ”bristvara”. Att ljuga eller hålla inne med sanningen är så enkelt idag när kommunikationen inte går genom fysisk närvaro. När man blir utsatt för denna förljugenhet ifrågasätter man sig ofta själv. Det är lätt att säga, men gör inte det! De så kallade vännerna har ingenting av värde att ge sin omgivning de personerna skall man glömma så snabbt det går. Vännerna, ja de finns där och det märks vem som är vem. Men ifrågasätt aldrig dig själv på grund av andra människor feghet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.