Vi pratar, snackar, diskuterar och talar   - fast i skrift

Återhämtning

Ett laddat ord då det kan handla om så mycket och då många verkar ha förutfattade meningar om när man skulle vara i behov av det.
Att hitta sin livsgnista är att finna ork att börja ta hand om sig själv. Att ge sig själv tid för återhämtning och tycka att man är värd det.
För där börjar kroppens egen läkning. 

Jag har märkt att många förknippar återhämtning med utbrändhet, vilket absolut är en stor del av där behovet finns. Men återhämtnimg behövs egentligen efter varje arbetspass, varje sorg, varje utmaning vi möter i vardagen, stora som små. 

Jag har träffat på både överlevare av cancer, brännskador, grav anorexi och svåra operationer som behöver återhämta sig mer än på ett fysiskt plan.
Där har jag kunnat hjälpa efter deras egna önskemål och förutsättningar. Många behöver få sörja för att kunna börja läka.

Jag har samtalat med kvinnor och barn som varit tvingade att bo på hemlig adress pga en våldsam man i deras närhet. Jag har pratat med dem som flytt från krig och aldrig fått en chans att återhämta sig på ett sunt vis. Vi har hjälpts åt att hitta gnistan.

Men det är så mycket mer.
Du kan behöva hjälp med återhämtning efter att varje dag behöva ta hand om en sjuk släkting fastän du själv går på knäna, eller har du en familjemedlem som lider av psykisk ohälsa vilket kräver all din tid & energi? 

Att återhämta dig efter att ha varit medberoende eller beroende och nu tagit dig ur det destruktiva levnadssättet kräver också att du hittar ”det nya normala” För nu är det inte görbart att fortsätta leva som tidigare.

Har du ptsd eller ångest som aldrig ger utrymme till återhämtning? Vi hjälps åt att frigöra möjlighet för dig att läka.

Sitter du fast i ett livshjul där vaken vila inte får plats utan där det handlar om att äta-jobba-sova-dö? Den känslan behöver inte vara din längre för du äger kraften att återhämta dig själv.

Har du levt i en destruktiv relation som tagit glädjen ur dig men som du borde vara glad över att kommit ifrån? Det kan vra långt till glädje men när du hittar din livsgnista så kommer du själv se till att det blir till en eld och i den lågan finns det energi. 

Kånner du att du inte orkar vara den föräldern du skulle vilja vara för dina barn, för att energin inte finns där? Det är återhäntning du behöver. Tänk på dig själv som ett mobilbatteri. Det räcker inte hur länge som helat utan laddning, och även du behöver laddas upp.

Spenderar du dagarna på ett självdestruktivt sätt så fort du är ensam, även om du är högfunktionell på arbetet? Det är vanligt och kräver både sin återhämtning och förståelse för dig själv och ditt beteende.

Det finns så oerhört mycket man kan behöva hjälp och stöd i att finna återhämtning från. 
Men återhämtning är inte alltid vila. det är individuellt var man hämtar sin energi. Att få prata, älta, svära kan vara startpunkten på en ny livsgnista.
Jag finns för att lyssna på dig. 

Jag har ett holistiskt synsätt på människan och jobbar efter att kropp, sinne och själ hör ihop samt att kroppen är gjord för att läka sig själv, vi behöver bara ge den rätt förutsättningar.

Genomlever du en uppslitande familjefejd, en vårdnadstvist, en skilsmässa, en separation.  En ekonomisk skuld som äter upp dig.  En inneboende ilska som tar all din ork. Eller en sorg, det finns såå många sorger.

Och så Covid-19.
Som den där Coviden satte spår. Vänner och familjemedlemmar som gick bort, du själv kanske har drabbats av långtidscovid och har ingen aning om vad som kommer sen, nästa vecka, om tre månader eller ett år. Så mycket smärta och så stor hjälp av att hitta en väg till återhämtning.

Har även du gått in i den berömda väggen och antingen fortfarande är sjukskriven i någon grad eller har börjat arbeta igen men utan rätt redskap för återhämtning i det nya livet, det som kommer efter traumat som en utmattning är. Där hjälps vi åt att hitta ditt nya normala.

För det handlar om just det. Att inte fortsätra som innan. Vi som varit i något av ovanstående ska inte tillbaka till den platsen. Det var ju där vi gick sönder.

Vi ska hitta ett nytt sätt att leva på,  Med återhämtning pch självläkning lika självklart som våra andetag och hjärtslag.
 

Det är i våra möten vi hittar din unika väg dit. Jag ser fram emot att höra dina utmaningar och hjälpa dig finna din egen livsgnista.